º Los Alcázares

Lundi au vendredi 09:30 à 14:00 et de 16:00 à 19:00 - Samedi de 10:00 à 13:30

SPANJE, DE MEEST AANTREKKELIJKE MARKT OM IN EEN TWEEDE HUIS TE INVESTEREN

11 déc. 2020
SPANJE, DE MEEST AANTREKKELIJKE MARKT OM IN EEN TWEEDE HUIS TE INVESTEREN

Spanje is voor 19,3% van de ondervraagden de meest aantrekkelijke bestemming voor toekomstige investeringen in tweede woningen.

Volgens de enquête zijn 44% van de eigenaren van tweede huizen in Spanje buitenlanders. De belangrijkste herkomstlanden zijn het Verenigd Koninkrijk (19%), Duitsland (12%), Nederland (4%), Frankrijk (3%) en België (2%). 56% van de eigenaren is Spaans.

Spanje wordt gevolgd door andere mediterrane landen zoals Portugal (13,2%) en Frankrijk (13,1%) op de derde plaats, met de kust als favoriete bestemmingen.

De belangrijkste gebieden waar de eisen worden gesteld, zijn zon- en strandbestemmingen.

Het gedrag bij het verwerven van een tweede woning is afhankelijk van het land van herkomst van de eigenaren. Uit het onderzoek blijkt dat Britse en Nederlandse eigenaren degenen zijn die de meeste secundaire woningen buiten hun land verwerven, maar Spanjaarden, Italianen en Portugezen kiezen hun land van herkomst als bestemming om een tweede huis te verwerven (ongeveer 95%).

28% van de ondervraagden beweert persoonlijk de aankoop van het tweede onroerend goed te hebben gefinancierd, 52% heeft het verworven via een hypotheek en 8% is geërfd of geschonken.

Wat eigenaren zoeken bij het verwerven van een tweede pand is: nabijheid van restaurants en bars (88%), met balkon of terras (88%) en nabijheid van supermarkten en winkels. Ook de afstand tot het strand wordt hoog gewaardeerd

Galerie d'images

© 2024 Inmoalcázares · Mentions légales · Intimité · Cookies · Plan du site · Conception et développement: Mediaelx